Overvej størrelsen ved køb af seng

Foto Pexels

Man kan i dagligdagen desværre hurtigt glemme, hvor vigtig sengen er for ens velvære. Man er trods alt inde i en dyb søvn, når man ligger i den - og så snart man vågner, forlader man typisk soveværelset. Derfor gør mange danskere den fejl, at de i højere grad overvejer deres indretning i stuen eller køkkenet, da de tilbringer de fleste af deres vågne timer der. Mange undersøgelser peger dog på, at søvnens kvalitet er en hjørnesten for en sund livsstil, en effektiv hverdag og en god psyke. Derfor er det en god idé at overveje, om man har den rigtige seng til ens behov. Ganske enkelt fordi at sengen har en positiv effekt på hele ens liv.

Senge kommer i mange forskellige størrelser, former og i mange materialer. Det kan derfor være let at fare vild i det store udbud. Der er dog generelt nogle overordnede ting, som er vigtige at tage højde for ved valg af seng. Vi kommer ind på nogle af dem her.

Find en seng der passer til dig

En vigtig faktor at overveje i forhold til din nye seng er størrelsen. Mange sover i en seng, der er for lille. Det kan skyldes, at de har haft en halvandenmandsseng, som de længe har sovet alene i. Så kommer der senere en partner til, hvorefter begge personer nu sover i denne seng. Det kan også skyldes, at man har haft samme seng alt for længe, og nu egentlig har bedre af en anden størrelse. 

Kig derfor på de forskellige typer og overvej hvilken der passer bedst til dig - om det er en enkeltmandsseng, en halvanden mands seng, en tre kvartseng eller noget helt andet. Hav her i tankerne, hvilket rum den skal passe ind i. Hvis du eksempelvis skal bruge den i et børneværelse, er en tre kvartseng et godt valg, da den ikke vil optage for meget plads. Denne seng er desuden god, hvis du sover alene, men har brug for noget ekstra plads.

En halvanden mands seng er et godt valg, hvis du sover for dig selv, man stadig har behov for noget ekstra plads. Hvis du sover permanent med en partner, kan det godt give ondt i ryggen over tid med en seng af denne størrelse. Man skal huske på, at begge personer bevæger sig meget rundt i løbet af natten, og det skal der være plads til. Her er en tre kvartseng mere fleksibel, og kan også virke til to personer.